VAURASTU KUIN NAINEN

Kuva: Janica Lönn

Uskon, että esikuvien avulla muutetaan maailmaa. Tästä ajatuksesta syntyi kirja Vaurastu kuin nainen, joka kokoaa yhteen tunnettujen ja menestyneiden suomalaisnaisten ajatuksia ja oppeja rahasta, vaurastumisesta ja sijoittamisesta. Minua myös häiritsi se, että rikkaimpien tilastoja hallitsevat miehet. Ja koska raha on valtaa, valta on tällä hetkellä miehillä.

”Valta tuo aina mukanaan mahdollisuuden päättää rahasta. Naisten pitää tajuta, että joku muu, mies tai yhteiskunta, päättää heidän rahoistaan, jos he itse eivät pysty sitä tekemään.” (Terhi Majasalmi, Vaurastu kuin nainen)

Kirjan on kuvailtu tarjoavan Iltasatuja kapinallisille tytöille ja Sankaritainoita tytöille -lastenkirjojen henkeen iltasatuja aikuisille tytöille. Se on palautteen perusteella innostanut naisia (mutta myös miehiä) esimerkiksi ostamaan ensimmäisen osakkeen ja ajattelemaan elämää laajemminkin. Mikä on lopulta merkityksellistä? Millaista omannäköistä elämää sitä haluaa elää? Miten unelmiaan voisi rahoittaa?

Nordnet vieraskynä: Vauraus on vapautta valita

Mimmit sijoittaa vieraskynä: Suurin osa rikkaimmista on miehiä – mikä estää naisia vaurastumasta?

Pilots Helsinki vieraskynä: 5 vinkkiä yrittäjyyteen

Kansainvälisen naisyrittäjyyspäivän podcast: Vaurastu kuin nainen

Syö Nuku Säästä -podcast: Miten vaurastua kuin nainen? Vieraana kirjailija Moona Laakso

ON NAISTEN VUORO VAURASTUA!

Elokuussa 2021 ilmestynyt Vaurastu kuin nainen kertoo 12 menestyneen suomalaisen naisen tarinat rikastumisesta. Kirjassa sijoittavat sekatyöläiset, yrittäjät ja johtajat kertovat uratarinoidensa lisäksi sijoituksistaan ja ajatuksistaan rahasta, osa ensi kertaa näin avoimesti. Taloudellinen itsenäisyys, avioehto, rahakateus – näistä kaikista on kirjan naisilla sanottavansa. Osa heistä on saavuttanut taloudellisen vapauden, osa on matkalla sitä kohti.

Maria Friström jätti uran Piilaaksossa ja loi Suomessa kahden miljoonan euron asuntosalkun. Miten hän sen teki? Mikä sai Minna Parikan lopettamaan huipulla ja missä asioissa Paola Suhosen mielestä naisten tulisi katsoa itseään peiliin?

Moona Laakso kysyy kirjan naisilta, miten he ovat onnistuneet kasvattamaan tulojaan ja omaisuuttaan. Jokaisen reitti vaurauteen on erilainen.

Kirja herättää ajatuksia rahasta ja rikastumisesta, mutta ennen kaikkea inspiroi ottamaan oman talouden ja tulevaisuuden haltuun sekä innostaa sijoittamaan, unelmoimaan ja ajattelemaan isommin. Vaurauden tavoittelu ei ole synti, lasten saaminen ei ole este ja raha voi mahdollistaa paremman tulevaisuuden niin itselle kuin yhteiskunnalle.

”Yleisesti ottaen naiset ajattelevat vaatimattomasti, että vähempi kelpaa, kun pitäisi ajatella isommin!” – Marja-Leena Haapanen

Kirjassa vaurastumistarinansa kertovat:
– Paola Suhonen, yksi Suomen menestyneimmistä vaatesuunnittelijoista
– Jutta Larm, menestynyt hyvinvointiyrittäjä
– Vappu Pimiä, koko kansan tuntema juontaja ja yrittäjä
– Minna Parikka, uransa huipulla lopettanut kenkäsuunnittelija
– Natalia Salmela, yksi Suomen menestyneimmistä bloggaajista
– Yacine Samb, johtaja Googlella, puhuja ja monimuotoisuuden puolestapuhuja
– Laura Tarkka, Gigantin toimitusjohtaja ja startup-yritysten enkelisijoittaja
– Rafaela Seppälä, Sanoman pääomistajia ja yksi Suomen rikkaimmista naisista
– Jasmin Hamid, näyttelijä ja sijoitusbloggaaja, Vuoden Sijoittaja 2020
– Marja-Leena Haapanen, Naisten Oman Pörssiklubin perustaja ja pitkänlinjan osakesijoittaja
– Terhi Majasalmi, asuntosijoittamisella vaurastunut varallisuusvalmentaja ja Vauras Nainen -brändin perustaja
– Maria Friström, nousujohteisen uran Piilaaksossa remppahommiin vaihtanut asuntosijoittajayrittäjä

Tilaa kirja täältä!